WIE ZIJN WIJ

Het Grensoverschrijvend Collectief is een team van drie vrouwelijke scenaristen: Amina Hatim, Una Kreso en Nele Vandael. Hun paden kruisten zich tijdens de studie Scenarioschrijven aan het RITCS, waar hun gemeenschappelijke ambitie de basis was voor een hechte vriendschap en het ontstaan van dit collectief. Met de focus op fictie voor televisie en film, stellen ze diversiteit voorop. Cultureel, leeftijdsgebonden, gendergewijs… Televisie moet voor iédereen representatief zijn.

SCENARISTEN MET BALLEN BORSTEN!

GOCalledrie

Amina Hatim (24) behaalde na de Bachelor Scenarioschrijven aan het RITCS de Master Filmstudies en Visuele Cultuur aan de UA. In 2018 behaalde ze vervolgens de Master Scenarioschrijven aan het RITCS met een tragikomische televisiereeks. Haar studie combineerde ze met scenariowerk. Ze schreef enkele afleveringen voor een scripted reality-reeks en dialogeert voor een nieuwe Ketnetreeks. 


Una Kreso (27) komt oorspronkelijk uit Voormalig Joegoslavië, groeide op in Nederland en studeerde af aan de kunstacademie van Breda, richting Audiovisuele Vormgeving. Momenteel woont ze in Brussel en heeft ze de Master Scenarioschrijven aan het RITCS behaald. Haar eindwerk werd geselecteerd voor het VAF Scenario Atelier.


Nele Vandael (26) behaalde in 2013 de Bachelor Film aan het RITCS. Hierna koos ze ervoor zich meer te focussen op scenario en behaalde met grote onderscheiding de Master Scenarioschrijven met een televisiereeks. Na haar studie maakte ze twee jaar deel uit van de writers’ room van de Eyeworks-productie ‘Zie mij graag’.